Harga bateri kereta paling murah dan bagus di Malaysia

Penampilannya sama tetapi sebenarnya berbeza, inilah panduan untuk membeli bateri kereta yang bagus

Bateri kereta adalah bahagian penting dalam kereta kita. Walaupun kelihatan seperti perkakasan kereta asas, jika ia rosak, semua perjalanan kami akan terganggu, dan apabila ini terjadi, ini dapat menyebabkan kami cedera dan jengkel. Selain membaiki kereta, keadaan bateri kereta juga harus diperiksa dari semasa ke semasa.

Car Battery Delivery KL PJ

Pelbagai jenis bateri disediakan di pasaran. Kadang-kadang agak pening untuk mengetahui kualiti dan ketahanan sebenar. Pertama, anda perlu memahami bahawa terdapat dua jenis bateri kereta, iaitu bateri basah tanpa penyelenggaraan dan bateri kering.

Perbezaan antara bateri kering dan bateri kering membolehkan anda mengetahui bahawa kedua-dua bateri ini sebenarnya adalah jenis bateri basah. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa satu memerlukan penyelenggaraan sederhana atau kos penyelenggaraan yang rendah, sementara yang lain memerlukan pemeriksaan tetap terhadap paras air bateri.

Get-Help-Now-Button

Di pasaran, terdapat banyak jenama bateri yang dapat dibuka untuk mengisi semula air bateri. Secara amnya, bateri dengan kos penyelenggaraan rendah lebih murah. Walau bagaimanapun, perkara yang paling penting untuk dipertimbangkan di sini adalah spesifikasi bateri yang akan digunakan. Mohon perhatian dari kilang dari kilang.

Sebelum membeli bateri, anda perlu memeriksa beberapa spesifikasi. Jenis: Periksa ukuran bateri dan kedudukan terminal positif (L / R) AH atau jam ampere merujuk kepada jarak bateri yang boleh digunakan selama beberapa jam selagi kereta tidak mengecas bateri. Kapasiti RC atau ganti menunjukkan bilangan minit bateri dapat habis terus menerus selama 25 amp. CCA atau Cold Crank Amps secara berterusan dapat menghilangkan arus maksimum selama 30 saat pada 0 ° F sebelum voltan turun ke tahap yang tidak dapat digunakan.

Car Battery Delivery Shop Selangor

ingat! Anda perlu memastikan bahawa bateri baru yang dipilih tidak kurang dari spesifikasi asal dan sesuai dengan anggaran harga bateri kereta anda.

Ikuti gaya pemanduan. Bagi mereka yang memiliki kereta tetapi jarang menggunakannya atau memandu dalam jarak dekat, pilih bateri nilai AH / RC yang besar. Ini kerana tidak ada masa yang cukup untuk mengecas bateri sepenuhnya. Oleh itu, untuk memastikan bahawa harga belian sepadan dengan harga bateri kereta. Sekiranya kereta anda mempunyai sistem audio canggih, pilih bateri amp yang besar. Jangan lupa bateri dengan prestasi penebat haba yang tinggi kerana cuaca panas di negara kita.

Get-Help-Now-Button

Perhatikan tarikh pelepasan. Faktor penting lain yang perlu anda pertimbangkan adalah memastikan masa stok yang tersisa di garaj dan stor bateri kereta tidak lama. Menyimpan kad jaminan Biasanya, setiap bateri dilengkapi dengan kad jaminan satu tahun. Ada juga yang menawarkan ginkgo selama dua tahun. Apabila rosak semasa tempoh jaminan, ini adalah pilihan terbaik untuk kegunaan anda. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda menjadi pengguna yang lebih bijak dan menjimatkan perbelanjaan masa depan. Maklumat lanjut di https://carbatterydelivery.my

TBS CAR BATTERY DELIVERY

Car Battery Delivery PJ KL
Car Battery Delivery PJ KL

Address: G-3 Dataran Pelangi Utama, Jalan Masjid PJU6A, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Phone: 016-293 9733 Map: https://g.page/TBS-Battery Web: https://carbatterydelivery.my GMB: https://tbscarbattery.business.site Facebook: https://www.facebook.com/tbscarbattery Instagram: https://www.instagram.com/tbs_car_battery_delivery Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIUSkdXAnIdnchx1Cz6wc9A