Harga bateri kereta paling murah dan bagus di Malaysia

 

Car Battery Delivery Shop in Petaling Jaya Selangor

car-battery-delivery-pj-24-7-on-call-now car-battery-delivery-pj-24-7-whatsapp-now

SOALAN LAZIM

Apa Jenama Bateri Kereta yang di jual oleh TBS Car Battery Shop?

Bateri AMARON, Bateri CENTURY, VARTA AGM / EFB, ROCKET Korea, MOTOLITE, BANNER AGM.

Apakah kawasan Liputan untuk servis hantar Bateri Kereta?

Seluruh Lembah Klang termasuk Petaling Jaya, Kuala Lumpur dan Selangor.

Berapa cepat TBS boleh datang untuk menukar Bateri Kereta saya?

Purata masa tindak balas kami adalah 35 minit untuk kawasan Petaling Jaya, Kuala Lumpur & Subang Jaya.

Sila hubungi kita untuk maklumat terbaru.

Apa jenis bayaran yang diterima oleh TBS Car Battery Shop?

Tunai / Kad Kredit / Touch ‘n Go eWallet / GrabPay / Boost / DuitNow QR / Maybank QRPay / MAE / Shopee Pay / Bank Transfer

Adakah TBS Car Battery Shop menerima pembayaran Kad Kredit untuk perkhidmatan luar?

Ya, kami menerima pembayaran Kad Kredit untuk perkhidmatan luar. Pembayaran dilakukan melalui terminal kad wayarles setelah kerja selesai.

Adakah Bateri anda mempunyai Waranti?

Ya, semua bateri kami disertai dengan sekurang-kurangnya 12 Bulan Waranti untuk kenderaan Petrol. (Tidak termasuk kenderaan komersial)


SuperShanova
SuperShanova
2022-08-24
The office personnel was very forthcoming and accommodative to provide service during a morning emergency situation. I totally recommend this company and professional service provided as it is competitively priced, reliable product and trusted service.
Samantha WPC
Samantha WPC
2022-08-23
Queena Tan
Queena Tan
2022-08-23
asmida abdmalik
asmida abdmalik
2022-08-23
Hasmadi Muhamed
Hasmadi Muhamed
2022-08-23
Cepat Dan membantu...
Kevin Wong
Kevin Wong
2022-08-23
Efficient in replies (I engaged them during office hours), no hidden charges and service person was punctual (based on quoted ETA). The entire process was smooth, straightforward and satisfactory.
Brother Zack
Brother Zack
2022-08-23
Sangat bagus....cepat penghantaran dan harga berpatutan....bateri saya habis dalam giant parking....mereka hantar bateri baru....dan mereka akan periksa autoneeter dulu dan tenaga bateri ...confirm bateri baru mereka tukar.....runner juga peramah mudah utk bercakap....
Lim AH
Lim AH
2022-08-03
Very satisfied with their prompt and efficient service. Had use them twice. Reasonable price too.
Kumar esan
Kumar esan
2022-07-25
Delivered and installed the battery on time in a reasonable price. Many thanks for the timely support and keep it up
Jason YONG
Jason YONG
2022-07-25
Quick turn around time and not pushy on prices. Advisors are knowledgeable and technician spent time helping me to get my car started after installing the battery. Reliable.


Penampilannya sama tetapi sebenarnya berbeza, inilah panduan untuk membeli bateri kereta yang bagus

Bateri kereta adalah bahagian penting dalam kereta kita. Walaupun kelihatan seperti perkakasan kereta asas, jika ia rosak, semua perjalanan kami akan terganggu, dan apabila ini terjadi, ini dapat menyebabkan kami cedera dan jengkel. Selain membaiki kereta, keadaan bateri kereta juga harus diperiksa dari semasa ke semasa.

Car Battery Delivery KL PJ

Pelbagai jenis bateri disediakan di pasaran. Kadang-kadang agak pening untuk mengetahui kualiti dan ketahanan sebenar. Pertama, anda perlu memahami bahawa terdapat dua jenis bateri kereta, iaitu bateri basah tanpa penyelenggaraan dan bateri kering.

Perbezaan antara bateri kering dan bateri kering membolehkan anda mengetahui bahawa kedua-dua bateri ini sebenarnya adalah jenis bateri basah. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa satu memerlukan penyelenggaraan sederhana atau kos penyelenggaraan yang rendah, sementara yang lain memerlukan pemeriksaan tetap terhadap paras air bateri.

Get-Help-Now-Button

Di pasaran, terdapat banyak jenama bateri yang dapat dibuka untuk mengisi semula air bateri. Secara amnya, bateri dengan kos penyelenggaraan rendah lebih murah. Walau bagaimanapun, perkara yang paling penting untuk dipertimbangkan di sini adalah spesifikasi bateri yang akan digunakan. Mohon perhatian dari kilang dari kilang.

Harga Bateri Kereta di Malaysia Terkini

latest car battery price 2022 harga batteri malaysia

 

Get-Help-Now-Button

Sebelum membeli bateri, anda perlu memeriksa beberapa spesifikasi. Jenis: Periksa ukuran bateri dan kedudukan terminal positif (L / R) AH atau jam ampere merujuk kepada jarak bateri yang boleh digunakan selama beberapa jam selagi kereta tidak mengecas bateri. Kapasiti RC atau ganti menunjukkan bilangan minit bateri dapat habis terus menerus selama 25 amp. CCA atau Cold Crank Amps secara berterusan dapat menghilangkan arus maksimum selama 30 saat pada 0 ° F sebelum voltan turun ke tahap yang tidak dapat digunakan.

Car Battery Delivery Shop Selangor

ingat! Anda perlu memastikan bahawa bateri baru yang dipilih tidak kurang dari spesifikasi asal dan sesuai dengan anggaran harga bateri kereta anda.

Ikuti gaya pemanduan. Bagi mereka yang memiliki kereta tetapi jarang menggunakannya atau memandu dalam jarak dekat, pilih bateri nilai AH / RC yang besar. Ini kerana tidak ada masa yang cukup untuk mengecas bateri sepenuhnya. Oleh itu, untuk memastikan bahawa harga belian sepadan dengan harga bateri kereta. Sekiranya kereta anda mempunyai sistem audio canggih, pilih bateri amp yang besar. Jangan lupa bateri dengan prestasi penebat haba yang tinggi kerana cuaca panas di negara kita.

Perhatikan tarikh pelepasan. Faktor penting lain yang perlu anda pertimbangkan adalah memastikan masa stok yang tersisa di garaj dan stor bateri kereta tidak lama. Menyimpan kad jaminan Biasanya, setiap bateri dilengkapi dengan kad jaminan satu tahun. Ada juga yang menawarkan ginkgo selama dua tahun. Apabila rosak semasa tempoh jaminan, ini adalah pilihan terbaik untuk kegunaan anda. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda menjadi pengguna yang lebih bijak dan menjimatkan perbelanjaan masa depan. Maklumat lanjut di https://carbatterydelivery.my

https://youtu.be/mqtg5331e4c
Get-Help-Now-Button

TBS CAR BATTERY DELIVERY

TBS CAR BATTERY DELIVERY

Address: G-3 Dataran Pelangi Utama, Jalan Masjid PJU6A, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Phone: 016-293 9733 Map: https://g.page/TBS-Battery Web: https://carbatterydelivery.my GMB: https://tbscarbattery.business.site Facebook: https://www.facebook.com/tbscarbattery Instagram: https://www.instagram.com/tbs_car_battery_delivery Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIUSkdXAnIdnchx1Cz6wc9A

Business Hours

Mon: 9:00 AM – 7:00 PM

Tue: 9:00 AM – 7:00 PM

Wed: 9:00 AM – 7:00 PM

Thu: 9:00 AM – 7:00 PM

Fri: 9:00 AM – 7:00 PM

Sat: 9:00 AM – 5:00 PM

Sun: Closed