Penjagaan bateri kering kereta

Car Battery Delivery Shop in Petaling Jaya Selangor

car-battery-delivery-pj-24-7-on-call-now car-battery-delivery-pj-24-7-whatsapp-now

SOALAN LAZIM

Apa Jenama Bateri Kereta yang di jual oleh TBS Car Battery Shop?

Bateri AMARON, Bateri CENTURY, VARTA AGM / EFB, ROCKET Korea, MOTOLITE, BANNER AGM.

Apakah kawasan Liputan untuk servis hantar Bateri Kereta?

Seluruh Lembah Klang termasuk Petaling Jaya, Kuala Lumpur dan Selangor.

Berapa cepat TBS boleh datang untuk menukar Bateri Kereta saya?

Purata masa tindak balas kami adalah 35 minit untuk kawasan Petaling Jaya, Kuala Lumpur & Subang Jaya.

Sila hubungi kita untuk maklumat terbaru.

Apa jenis bayaran yang diterima oleh TBS Car Battery Shop?

Tunai / Kad Kredit / Touch ‘n Go eWallet / GrabPay / Boost / DuitNow QR / Maybank QRPay / MAE / Shopee Pay / Bank Transfer

Adakah TBS Car Battery Shop menerima pembayaran Kad Kredit untuk perkhidmatan luar?

Ya, kami menerima pembayaran Kad Kredit untuk perkhidmatan luar. Pembayaran dilakukan melalui terminal kad wayarles setelah kerja selesai.

Adakah Bateri anda mempunyai Waranti?

Ya, semua bateri kami disertai dengan sekurang-kurangnya 12 Bulan Waranti untuk kenderaan Petrol. (Tidak termasuk kenderaan komersial)

SuperShanova
SuperShanova
2022-08-24
The office personnel was very forthcoming and accommodative to provide service during a morning emergency situation. I totally recommend this company and professional service provided as it is competitively priced, reliable product and trusted service.
Hasmadi Muhamed
Hasmadi Muhamed
2022-08-23
Cepat Dan membantu...
Kevin Wong
Kevin Wong
2022-08-23
Efficient in replies (I engaged them during office hours), no hidden charges and service person was punctual (based on quoted ETA). The entire process was smooth, straightforward and satisfactory.
Brother Zack
Brother Zack
2022-08-23
Sangat bagus....cepat penghantaran dan harga berpatutan....bateri saya habis dalam giant parking....mereka hantar bateri baru....dan mereka akan periksa autoneeter dulu dan tenaga bateri ...confirm bateri baru mereka tukar.....runner juga peramah mudah utk bercakap....
Lim AH
Lim AH
2022-08-03
Very satisfied with their prompt and efficient service. Had use them twice. Reasonable price too.
Kumar esan
Kumar esan
2022-07-25
Delivered and installed the battery on time in a reasonable price. Many thanks for the timely support and keep it up
Jason YONG
Jason YONG
2022-07-25
Quick turn around time and not pushy on prices. Advisors are knowledgeable and technician spent time helping me to get my car started after installing the battery. Reliable.

Car Battery Delivery – TBS car battery delivery✅service in Klang Valley,Petaling Jaya & Selangor (FAST) at cheap price⭐TBS car battery delivery is your one stop car battery specialist shop near you with free Installation. We are also the official distributor for Century battery and Korea No.1 car battery brand – Rocket Battery. All our batteries come with warranty to ensure peace of mind.

Panjangkan Jangka Hayat Bateri Kereta, Ini 4 “Repair” Patut Kamu Dilakukan

Car Battery Delivery PJ

BATERI kereta berfungsi membekalkan arus elektrik untuk menghidupkan enjin. Bateri kereta turut menyimpan muatan elektrik untuk digunakan semasa enjin tidak beroperasi. Bateri dianggap sebagai alat penting dalam peraturan sistem elektrik kenderaan. Anggap saja seperti paru-paru yang menjadi organ stroking Durham Stamp Nafassam. Selalunya bateri kereta yang dijaga dengan baik boleh bertahan sehingga 2 hingga 3 tahun malah ada batetri yang tahan lebih lama lagi. Menjaga bateri kereta and a tidaklah sesusah magic. Namun jika

Get-Help-Now-Button

Terdapat dua jenis bateri yang boleh anda perolehi pada masa kini:

Sel kering (free maintenance) Sel basah.

Berikut merupakan beberapa cara yang boleh anda praktikkan untuk menjaga bateri kereta anda:

  1. Periksa Aras Air Bateri

Langkah ini sesuai digunakan untuk pengguna bateri sel basah dan bukannya bateri is maintenance free. Bateri sel basah memerlukan cecair ditambah dari semasa ke semasa. Cecair yang kurang dalam bateri dalam masa yang panjang akan mengakibatkan tempoh hayat bateri pendek daripada yang sepatutnya. Pastikan Air Bateri Mencapai Tahap Max. Cara menambahnya Almaty Anda cuma perlu membuka penutup dan isikan dengan air bateri yang anda boleh dapati daripada stesen minyak berdekatan.

  1. Bersihkan Terminal Bateri

Setiap bateri akan mempunyai terminal postif (+) dan negatif (-) yang perlu anda bersihkan. Ini kerena keladak pada terminal Arkans menyebabkan cas bateri tidak sampai dan kenderaan tidak dapat dihidupkan. Kara untuk Membersihkan Terminal Battle: Tanggalkan kabel sambungan daripada terminal Battle and jauhkannya daripada terminal Battle. Bersihkan pier dengan berus dawai dengan bancuhan air dan soda bikarbonat. Gosok perlahan-lahan sehingga bersih daripada kesan garam asid. Jangan menggunakan tukul sewaktu memasang kembali sambungan ke terminal bateri. Longgarkan skru sambungan untuk memudahkan pemasangan kembali.

Get-Help-Now-Button

3rd place: Sapukan Gris Tahan Panas

Sapukan gris tahan panas pada bahagian terminal bateri untuk mengelakkan daripada terhakis dan karat.

  1. Passang voltmeter Bateri anda memerlukan cas yang cukup untuk untuk beroperasi. Jika Anda menghantar kereta and untau servis Mereka biasanya mempunyai peralatan khusus untuk memeriksa voltan bateri. Bergantung pada saiz dan jenis bateri, bateri bercas penuh biasa mempunyai bacaan 12.5 ke 12.6 volt. Pemasangan voltmeter didalam kereta and tentulah cara yang paling mudah untuk memeriksa voltan bateri anda.Kini anda boleh membelinya di pasaraya terkenal. Walaupun bacaan dikatakan tidak tepat, south gate ianya pasti memudahkan Anda.

CIRI-CIRI BATERI KERETA YANG BAIK

Bateri kereta dicas secukupnya. Lama Umur bateri bertahan. Aras elektrolit bateri sentiasa terkawal. Tiada Perlukan kerap Menambah aired.

https://youtu.be/mqtg5331e4c

TBS CAR BATTERY DELIVERY

Address: G-3 Dataran Pelangi Utama, Jalan Masjid PJU6A, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Phone: 016-293 9733 Map: https://g.page/TBS-Battery Web: https://carbatterydelivery.my GMB: https://tbscarbattery.business.site Facebook: https://www.facebook.com/tbscarbattery Instagram: https://www.instagram.com/tbs_car_battery_delivery Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIUSkdXAnIdnchx1Cz6wc9A

Business Hours

Mon: 9:00 AM – 7:00 PM

Tue: 9:00 AM – 7:00 PM

Wed: 9:00 AM – 7:00 PM

Thu: 9:00 AM – 7:00 PM

Fri: 9:00 AM – 7:00 PM

Sat: 9:00 AM – 5:00 PM

Sun: Closed