Automotive Battery Delivery Shop in Damansara, Kuala Lumpur, Malaysia by TBS Car Battery Car Battery Delivery Shop in Damansara, Kuala Lumpur, Malaysia by TBS Car Battery

Penjagaan bateri kering kereta

Car Battery Delivery – TBS car battery delivery✅service in Klang Valley,Petaling Jaya & Selangor (FAST) at cheap price⭐TBS car battery delivery is your one stop car battery specialist shop near you with free Installation. We are also the official distributor for Century battery and Korea No.1 car battery brand – Rocket Battery. All our batteries come with warranty to ensure peace of mind.

Panjangkan Jangka Hayat Bateri Kereta, Ini 4 “Repair” Patut Kamu Dilakukan

Car Battery Delivery PJ

BATERI kereta berfungsi membekalkan arus elektrik untuk menghidupkan enjin. Bateri kereta turut menyimpan muatan elektrik untuk digunakan semasa enjin tidak beroperasi. Bateri dianggap sebagai alat penting dalam peraturan sistem elektrik kenderaan. Anggap saja seperti paru-paru yang menjadi organ stroking Durham Stamp Nafassam. Selalunya bateri kereta yang dijaga dengan baik boleh bertahan sehingga 2 hingga 3 tahun malah ada batetri yang tahan lebih lama lagi. Menjaga bateri kereta and a tidaklah sesusah magic. Namun jika

Get-Help-Now-Button

Terdapat dua jenis bateri yang boleh anda perolehi pada masa kini:

Sel kering (free maintenance) Sel basah.

Berikut merupakan beberapa cara yang boleh anda praktikkan untuk menjaga bateri kereta anda:

  1. Periksa Aras Air Bateri

Langkah ini sesuai digunakan untuk pengguna bateri sel basah dan bukannya bateri is maintenance free. Bateri sel basah memerlukan cecair ditambah dari semasa ke semasa. Cecair yang kurang dalam bateri dalam masa yang panjang akan mengakibatkan tempoh hayat bateri pendek daripada yang sepatutnya. Pastikan Air Bateri Mencapai Tahap Max. Cara menambahnya Almaty Anda cuma perlu membuka penutup dan isikan dengan air bateri yang anda boleh dapati daripada stesen minyak berdekatan.

  1. Bersihkan Terminal Bateri

Setiap bateri akan mempunyai terminal postif (+) dan negatif (-) yang perlu anda bersihkan. Ini kerena keladak pada terminal Arkans menyebabkan cas bateri tidak sampai dan kenderaan tidak dapat dihidupkan. Kara untuk Membersihkan Terminal Battle: Tanggalkan kabel sambungan daripada terminal Battle and jauhkannya daripada terminal Battle. Bersihkan pier dengan berus dawai dengan bancuhan air dan soda bikarbonat. Gosok perlahan-lahan sehingga bersih daripada kesan garam asid. Jangan menggunakan tukul sewaktu memasang kembali sambungan ke terminal bateri. Longgarkan skru sambungan untuk memudahkan pemasangan kembali.

Get-Help-Now-Button

3rd place: Sapukan Gris Tahan Panas

Sapukan gris tahan panas pada bahagian terminal bateri untuk mengelakkan daripada terhakis dan karat.

  1. Passang voltmeter Bateri anda memerlukan cas yang cukup untuk untuk beroperasi. Jika Anda menghantar kereta and untau servis Mereka biasanya mempunyai peralatan khusus untuk memeriksa voltan bateri. Bergantung pada saiz dan jenis bateri, bateri bercas penuh biasa mempunyai bacaan 12.5 ke 12.6 volt. Pemasangan voltmeter didalam kereta and tentulah cara yang paling mudah untuk memeriksa voltan bateri anda.Kini anda boleh membelinya di pasaraya terkenal. Walaupun bacaan dikatakan tidak tepat, south gate ianya pasti memudahkan Anda.

CIRI-CIRI BATERI KERETA YANG BAIK

Bateri kereta dicas secukupnya. Lama Umur bateri bertahan. Aras elektrolit bateri sentiasa terkawal. Tiada Perlukan kerap Menambah aired.

https://youtu.be/mqtg5331e4c

TBS CAR BATTERY DELIVERY

Car Battery Delivery PJ KL
Car Battery Delivery PJ KL

Address: G-3 Dataran Pelangi Utama, Jalan Masjid PJU6A, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Phone: 016-293 9733 Map: https://g.page/TBS-Battery Web: https://carbatterydelivery.my GMB: https://tbscarbattery.business.site Facebook: https://www.facebook.com/tbscarbattery Instagram: https://www.instagram.com/tbs_car_battery_delivery Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIUSkdXAnIdnchx1Cz6wc9A