Punca bateri kereta kong

Car Battery Delivery Shop in Petaling Jaya Selangor

car-battery-delivery-pj-24-7-on-call-now car-battery-delivery-pj-24-7-whatsapp-now

SOALAN LAZIM

Apa Jenama Bateri Kereta yang di jual oleh TBS Car Battery Shop?

Bateri AMARON, Bateri CENTURY, VARTA AGM / EFB, ROCKET Korea, MOTOLITE, BANNER AGM.

Apakah kawasan Liputan untuk servis hantar Bateri Kereta?

Seluruh Lembah Klang termasuk Petaling Jaya, Kuala Lumpur dan Selangor.

Berapa cepat TBS boleh datang untuk menukar Bateri Kereta saya?

Purata masa tindak balas kami adalah 35 minit untuk kawasan Petaling Jaya, Kuala Lumpur & Subang Jaya.

Sila hubungi kita untuk maklumat terbaru.

Apa jenis bayaran yang diterima oleh TBS Car Battery Shop?

Tunai / Kad Kredit / Touch ‘n Go eWallet / GrabPay / Boost / DuitNow QR / Maybank QRPay / MAE / Shopee Pay / Bank Transfer

Adakah TBS Car Battery Shop menerima pembayaran Kad Kredit untuk perkhidmatan luar?

Ya, kami menerima pembayaran Kad Kredit untuk perkhidmatan luar. Pembayaran dilakukan melalui terminal kad wayarles setelah kerja selesai.

Adakah Bateri anda mempunyai Waranti?

Ya, semua bateri kami disertai dengan sekurang-kurangnya 12 Bulan Waranti untuk kenderaan Petrol. (Tidak termasuk kenderaan komersial)


SuperShanova
SuperShanova
2022-08-24
The office personnel was very forthcoming and accommodative to provide service during a morning emergency situation. I totally recommend this company and professional service provided as it is competitively priced, reliable product and trusted service.
Samantha WPC
Samantha WPC
2022-08-23
Queena Tan
Queena Tan
2022-08-23
asmida abdmalik
asmida abdmalik
2022-08-23
Hasmadi Muhamed
Hasmadi Muhamed
2022-08-23
Cepat Dan membantu...
Kevin Wong
Kevin Wong
2022-08-23
Efficient in replies (I engaged them during office hours), no hidden charges and service person was punctual (based on quoted ETA). The entire process was smooth, straightforward and satisfactory.
Brother Zack
Brother Zack
2022-08-23
Sangat bagus....cepat penghantaran dan harga berpatutan....bateri saya habis dalam giant parking....mereka hantar bateri baru....dan mereka akan periksa autoneeter dulu dan tenaga bateri ...confirm bateri baru mereka tukar.....runner juga peramah mudah utk bercakap....
Lim AH
Lim AH
2022-08-03
Very satisfied with their prompt and efficient service. Had use them twice. Reasonable price too.
Kumar esan
Kumar esan
2022-07-25
Delivered and installed the battery on time in a reasonable price. Many thanks for the timely support and keep it up
Jason YONG
Jason YONG
2022-07-25
Quick turn around time and not pushy on prices. Advisors are knowledgeable and technician spent time helping me to get my car started after installing the battery. Reliable.


Car Battery Delivery – TBS car battery delivery✅service in Klang Valley,Petaling Jaya & Selangor (FAST) at cheap price⭐TBS car battery delivery is your one stop car battery specialist shop near you with free Installation. We are also the official distributor for Century battery and Korea No.1 car battery brand – Rocket Battery. All our batteries come with warranty to ensure peace of mind.

Bayangkan bahawa anda ingin pergi ke pasar untuk membeli barang keperluan dapur yang memenuhi keperluan keluarga anda. Atau ingin membawa anak ke klinik kesihatan untuk rawatan susulan. Namun, begitu dia masuk, hatinya mula panas. kenapa? Bateri menjadi “kosong” kerana bateri rosak atau kereta tidak dapat dibuka dalam bahasa pasar!

car battery delivery petaling jaya selangor

Tidak ketinggalan bahawa banyak kedai pembaikan kenderaan ditutup pada hari lebaran. Sungguh menyakitkan juga. Tetapi sebenarnya, jika kita memperhatikan keadaan bateri, kita semua dapat mencegah perkara ini terjadi. Pada bahagian yang kita fikirkan adalah bahagian kereta yang sangat sederhana, tetapi apabila ia rosak, itu akan membuat kita merasa bahawa kita menggunakan bateri. Bateri dianggap sebagai alat penting untuk mengatur sistem elektrik kenderaan. Anggap saja ia sebagai paru-paru organ penting dalam sistem pernafasan.

Bateri kereta yang dijaga dengan baik biasanya dapat digunakan selama 2 hingga 3 tahun, malah beberapa bateri dapat digunakan untuk waktu yang lebih lama. Penyelenggaraan bateri kereta tidak sukar. Tetapi, jika anda mengabaikannya, bateri kereta anda akan cepat habis. Kini anda boleh membeli dua jenis bateri:

Get-Help-Now-Button

Ikuti petua berikut, anda boleh melakukan penyelenggaraan bateri kereta:

Periksa tahap bateri

Langkah ini berlaku untuk pengguna bateri basah, bukan bateri bebas penyelenggaraan. Bateri basah perlu menambahkan cecair dari semasa ke semasa. Kekurangan cecair dalam bateri untuk jangka masa yang panjang akan memendekkan jangka hayat bateri. Pastikan paras air bateri berada di bawah paras air maksimum. Cara menambahkannya sangat mudah. Yang perlu anda buat hanyalah membuka penutupnya dan mengisinya dengan air bateri. Anda boleh menemui air di stesen minyak berdekatan.

Car Battery Delivery Shop in Selangor
Car Battery Delivery Shop in Selangor

Bersihkan terminal bateri

Setiap bateri mempunyai elektrod positif (+) dan elektrod negatif (-) yang perlu dibersihkan. Ini kerana enapcemar di terminal akan menyebabkan daya bateri tidak dapat dicapai dan kenderaan tidak dapat dihidupkan. Cara membersihkan terminal bateri;

Putuskan sambungan kabel sambungan dari terminal bateri, kemudian cabut kabel sambungan dari terminal bateri. Bersihkan terminal dengan berus dawai menggunakan campuran air dan natrium bikarbonat. Lap dengan lembut sehingga garam dikeluarkan. Semasa menyambung semula terminal bateri, jangan gunakan tukul. Longgarkan skru penyambung untuk memudahkan pemasangan semula.

Get-Help-Now-Button
https://youtu.be/mqtg5331e4c

Dilapisi dengan minyak tahan panas

Sapukan minyak tahan panas ke bahagian terminal bateri untuk mengelakkan karat dan karat.

Pasang voltmeter

Bateri anda memerlukan kuasa yang cukup untuk beroperasi. Sekiranya anda menghantar kereta untuk pembaikan atau penyelenggaraan, pastikan mekanik memeriksa voltan bateri sekali. Mereka biasanya mempunyai peralatan khas untuk memeriksa voltan bateri. Bergantung pada saiz dan jenis bateri, bateri yang biasanya dicas penuh akan membaca 12,5 hingga 12,6 volt. Memasang voltmeter di dalam kereta pasti merupakan kaedah termudah untuk memeriksa voltan bateri. Kini anda boleh membelinya di pasar raya terkenal. Walaupun pembacaan dikatakan tidak tepat, ia pasti dapat menjadikan anda lebih mudah.

Fungsi bateri yang baik

Bateri kereta diisi penuh, hayat bateri berterusan, tahap elektrolit bateri dapat dikendalikan, dan air suling tidak sering ditambahkan. https://carbatterydelivery.my/

TBS CAR BATTERY DELIVERY

TBS CAR BATTERY DELIVERY

Address: G-3 Dataran Pelangi Utama, Jalan Masjid PJU6A, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Phone: 016-293 9733 Map: https://g.page/TBS-Battery Web: https://carbatterydelivery.my GMB: https://tbscarbattery.business.site Facebook: https://www.facebook.com/tbscarbattery Instagram: https://www.instagram.com/tbs_car_battery_delivery Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIUSkdXAnIdnchx1Cz6wc9A

Business Hours

Mon: 9:00 AM – 7:00 PM

Tue: 9:00 AM – 7:00 PM

Wed: 9:00 AM – 7:00 PM

Thu: 9:00 AM – 7:00 PM

Fri: 9:00 AM – 7:00 PM

Sat: 9:00 AM – 5:00 PM

Sun: Closed